Стартап FoodTech Better Juice, Ltd. підписав угоду з великим американським виробником соків на комерційне впровадження технології зниження цукру у фруктових напоях та вперше розпочав масштабну довгострокову співпрацю з німецькою компанією GEA Group, AG, світовим лідером у сфері розробки процесів для харчової промисловості та виробництва напоїв.
Запатентована ферментативна технологія Better Juice використовує повністю натуральні інгредієнти для перетворення цукрів фруктози, глюкози та сахарози в пребіотичні та інші неперетравлювані волокна. Сік проходить через біореактор безперервного потоку, в якому містяться мікроорганізми без ГМО, які перетворюють небажані цукри в корисні, неперетравлювані молекули. Біореактор спроможний знижувати цукор до 80%, зберігаючи при цьому весь комплекс вітамінів і поживних речовин, в процесі чого пом’якшується солодкість соку та одночасно посилюється фруктовий смак.
GEA спроектує, виготовить та встановить біореактор, а також надасть подальшу технічну підтримку. Better Juice вироблятиме мікроорганізми для ферментативного процесу. Згідно з першим комерційним замовленням, натуральні соки з мінімальним зниженням цукру на 30% надійдуть в супермаркети до весни 2022 року.
Запуск технології зниження цукру має спростити проникнення Better Juice на ринок США та розширити глобальну присутність компанії. Обладнання пройшло випробування в центрі контролю якості GEA в Німеччині і його можна легко інтегрувати в існуючі лінії виробництва соку, забезпечуючи продукцію продуктивністю до 200 літрів на годину.
Джерело: PRNewswire