Airgas розробила універсальні технології для харчової промисловості, що допоможе виробникам дотримуватися стандартів харчової санітарії та знизить викид вуглецю. За даними Девіда Джойнера, віце-президента з ринків продуктів харчування та напоїв Airgas, впровадження інновацій підвищить безпеку працівників, рівень автоматизації, стійкість ланцюга поставок тощо.
Так, 25-27 січня компанія Air Liquide продемонструє дві нові технології на Міжнародній виставці виробництва та переробки (IPPE) у Всесвітньому конгрес-центрі Атланти, штат Джорджія.
Кріо-тунельний морозильний апарат FP1 (Freezing Tunnel) — це повністю зварена кріогенна труба із нержавіючої сталі з модульними секціями, які можна легко інтегрувати в будь-яку лінію харчової промисловості. Устаткування універсальне для ефективного заморожування, заморожування в скоринці або охолодження будь-якого типу харчових продуктів за допомогою рідкого азоту або вуглекислого газу, зберігаючи при цьому якість продукту.
Система нижнього впорскування Airgas (Bottom Injection System) є запатентованою, високопрохідною, самоущільнювальною системою, а кріогенна форсунка з нержавіючої сталі, яка легко очищається, розроблена для застосування з контролем температури нижнього впорскування з використанням останніх гігієнічних правил.
Конструкція системи обмежить потенційні проблеми з безпекою харчових продуктів, оскільки її простота очищення та перевірки допомагає запобігти будь-якому забрудненню продукту, що може призвести до відкликання продукції. Він добре підходить для процесорів, яким потрібна підвищена продуктивність і простота експлуатації з мінімальними капіталовкладеннями та витратами на установку.